Skimmer.


Kommentarer
Postat av: Tatl

Jag tycker det där låter lite synestesi-aktigt jag! Att säga att musik skimrar alltså. :D



http://synestesi.se/

2009-10-20 @ 21:17:33
URL: http://tatl.blogg.se/
Postat av: Karolina

Du ser, vad spännande! Jag tror att jag tillämpar sånt där mer än jag tror.

2009-10-20 @ 21:29:11
URL: http://attvarafargglad.blogg.se/
Postat av: Karolina

Nejmen, nu såg jag ditt inlägg i forumet också! Spännande spännande. Till skillnad från de flesta som verkar "se" och på så sätt förnimma skimmret, färgen eller vad det nu är, så är det snarare så att jag "känner" den. Jag bara vet direkt hur musik kan vara när det är starkt sådant. Jag har aldrig dock sett det framför mig eller inuti mig. Så någon synestetiker vill jag nog inte kalla mig. Känslan jag får är nog mer likt någon slags metarfor, något symboliskt. Vad ser du när du lyssnar på tex Clair de Lune?

2009-10-20 @ 21:44:36
URL: http://attvarafargglad.blogg.se/
Postat av: Tatl

Jag ser rätt sällan saker när jag lyssnar på musik. För det mesta måste jag vara rätt trött och inte tänka på annat, men jag "ser" sällan skarpa saker när jag lyssnar på musik eller känner lukter heller. Det är mer abstrakta former, även om jag ritar ner vad jag "ser" på ett papper så ser det inte ut som i huvudet, för det är liksom... halvt känsla halvt bilder. : D Men det finns massa olika sorters synestesi, alla innehåller inte bilder.

2009-10-20 @ 23:14:59
URL: http://tatl.blogg.se/
Postat av: Karolina

Åh, fränt. Som en väldigt abstrakt form av betraktande. Det man betraktar är inte abstrakt, utan det är själva BETRAKTANDET som är det. Jag gillar den tanken.

2009-10-21 @ 15:25:28
URL: http://attvarafargglad.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0